Könnyedség, harmónia, nyugalom, teljesség

Ezek voltak a szavak, amelyek leírják a Wholeness folyamatát, ameiben részem volt és amelynek alkalmazását magam is megtanultam!

A Wholeness módszer nem értelmez, mint általában a coachingfolyamatok, hanem azzal, amit érzel. Amilyen érzések megjelennek a testedben, azt figyeled és lehetőséged van, hogy változtass rajtuk.

Ha megváltoztatod az érzelmeidet, harmóniába kerülsz önmagaddal, megszűnnek a feszítő érzések, kellemetlen állapotok.

Az érzések a mozgatórugóink, ezért ha az érzéseink ellenében teszünk (vagy nem teszünk) valamit, előbb-utóbb azt vesszük észre, hogy

  • hiába határozunk el valamit, hogy csináljuk, nem haladunk
  • kényelmetlen érzéseink lesznek (szégyenérzés, kényelmetlenség, frusztráció, testi tünetek)
  • általánosan rosszul érezzük magunkat (tartós rossz hangulat)
  • nem tudunk megszabadulni rossz érzéseinktől, elengedni érzéseket, feladatokat, rossz élményeket
  • félelem legyőzésével vannak problémáink (félek megtenni valamit, akár tudom az okát, akár nem)
  • kettős érzéseink vannak (szeretem is meg nem is, mennék, de mégse, megtenném, de mégse), ezért nem tudunk döntéseket meghozni
  • Külső elvárásoknak és önmagunknak való megfelelés kényszerítő állapotainak feloldása, elsimítása
  • és még sok egyéb.

Mi volt az én problémám?

Én a hiányállapotommal dolgoztam, még pedig egy önmagam felé irányuló elvárásrendszer feloldásával.

Ha teljesítménykényszeres vagy, túltervezed az életedet, hajtod magad, annak érdekében, hogy menjenek előre a dolgaid, akkor érted miről beszélek. Nehezen fogadod el, ha váratlan dolgok miatt felborul a napod, kontrollálni szeretnél mindent az életedben, akkor ez hozzám hasonlóan a Te módszered!

A folyamat olyan, mint egy belső utazás. A vezetőd segít neked, hogy mit figyelj meg a testedben, együtt haladtok, de Te irányítasz. Odafigyelsz – végre (!) – a saját érzéseidre, nincs „kell”, csak „van” állapot. Én leginkább egy olyan utazáshoz tudnám hasonlítani, amely közben a belső feszültségek elsimulnak, a béke és nyugalom áraszt el.

Az én képeim a nyugalom állapotában hullám képében jött és hagytam magam sodorni, hihetetlen könnyedéggel sikerült ezt megtennem!

Mit tapasztaltam a következő napon?

Elterveztem a napomat, külön örültem neki, hogy zavartalanul foglalkozhatom az Hogyan tudnád végre elhinni és megmutatni a saját értékeidet?

workshopok tartalmi tervezésével és az e-bookok elkészítésével.

Egészen 9.36-kor hívást kaptam, ami felborította az egész napomat, más feladatokkal kellett foglalkoznom, félre kellett dobnom a terveimet.

Apró bosszankodás után tettem a dolgom és délután olyan nyugalommal vettem tudomásul, fogadtam el azt, amin nem tudok változtatni, mint az előtt sohasem!

Ezek az én élményeim.

Wholeness módszer

Minden utazás más. Van aki hihetetlen energiát kapott, van, akiben rég elfeledett élmények újraélése segítette a munkát.

Nincsen rossz megélés, mert Te irányítasz.

A módszer megalkotója: Connirae Andreas, akinek munkái  munkája, tanítása és írásai maradandó hatással voltak az NLP (neuro-lingvisztikus programozás) területére.

Írások, a módszerről itt olvashatók >>>

Hozzászólások