DÉT - Digitális Életpálya Térkép

Pályaváltóknak, újrakezdőknek, pályakezdőknek

 

– Elégedetlen vagy a jelenlegi életeddel és változtatni szeretnél?
– Nem tudod merre indulj?
– Tudod-e ki vagy valójában? Mit tudsz? Mire kell figyelned ha tervezel? Tervezel egyáltalán?
– Van elképzelésed a jövőről, de nem tudod merre indulj?
– Nem vagy tisztában magaddal, nem tudod milyen erősségekkel, tudásokkal rendelkezel?
– Leblokkolsz, amikor állásinterjún arról kell beszélned milyen kompetenciáid vannak és mit tudsz?

Több mint egy kérdésre IGEN választ adtál? Ismerkedj meg a DÉT módszerrel!

A Digitális Életpálya Térkép (DÉT) készítés egy interjúfolyamatban jön létre. Átlagos esetben 4 alkalommal (1 alkalom másfél óra) találkozunk, közösen elkészítjük a kompetenciatérképedet.
A kompetencia-térkép sokszor olyan képességeket láttat vizuálisan, amelyek a az interjúalany eddigi életében nem tudatosodtak, új összefüggéseket fedez fel eddigi életútjában.
A DÉT folyamat végén 5 évre szóló, illetve 6 hónapra szóló jövőtervet készítünk. A rövid távú terv konkrét lépésekből áll majd, így másnap el is indulhatsz a jövőd megvalósítása felé!

A folyamat célja, hogy előhívja az életút során felhalmozott tapasztalati tőkét, feltárja a motivációidat, azt, hogy valójában mit szeretnél és mire van szükséged!
A konzultációk végére lépésről lépésre tisztában leszel rövid és hosszú távú céljaiddal és tudni fogod azt is, hogyan valósítsd meg!

A DÉT előnyei:

 • Megerősíti az önbizalmad
 • Fejleszti az önismereted
 • Kialakítja, fejleszti az önreflexió képességét
 • Tudatosítja erősségeidet és gyengeségeitdet javaslatot tesz a fejlesztendő területeidre
 • Tudatosabbá tesz a jövő alakításában
 • Konkrét, személyreszabott fejlesztési tervvel segíti a karrier és életút megtervezését és a tervek gyakorlatba átültetését.

Hogyan fogod érezni magad a folyamat végén?

A siker bennünk van!

 • Végre tudod majd mit akarsz és azt is hogyan tudod majd megvalósítani!
 • Lesz bátorságod, hogy kezedbe vedd az életed és a sorsod alakítását!
 • Naponta érzed majd, hogy tettél valamit a jövődért. Lépésről lépésre megvalósítod, amit elképzeltél!
 • Kezedbe kapsz egy olyan módszert, amely akkor is működik majd, ha elengedem a kezed!
 • Újra szabadnak és tetterősnek fogod érezni magad, kis lépésekkel kilépsz a komfortzónádból és képes vagy a változást elindítani!
 •  Ha már jól érzed maga a bőrödben a siker is meglátogat!

Ők már kipróbálták:

“Bár még sosem vettem részt ilyen, vagy hasonló tanácsadáson, így nem tudtam, mire számítsak, kellemesen csalódtam. Nem gondoltam, hogy ennyi sok haszna lesz ennek a 4 alkalmas irányított beszélgetésnek. Mindenképpen rengeteg pozitívumot adott, nagyon sokat segített az összefüggések meglátásában, a rendszer szemléletű megközelítés kialakításában, a saját magam alaposabb feltérképezésében. Ezeken keresztül pedig már most úgy érzem, hogy sokat hozzátett az életem további alakulásának, vagy inkább alakításának folyamatához, irányához. Nagyon jó volt a megoldás, hogy skype-on keresztül tudtuk lebonyolítani a beszélgetéseket, nem éreztem hátrányát egy személyes találkozáshoz képest. Sokat jelentett a tanácsadó pozitív, segítő személyisége is, ami lehetővé tette, hogy könnyebben megnyíljak, és könnyen tudjak beszélni esetleges kényesebb vagy kellemetlenebb témákról is. Azt is pozitívumnak értékeltem, hogy nem volt semmiben kényszer, megvolt a lehetősége annak is, hogy nemet mondhatok, ha valamiről nem akartam vagy nem tudtam beszélni. Olyan beszélgetéshez tudnám hasonlítani, mint amikor a legjobb barátjával beszélget az ember, és ő kívülállóként a kérdéseivel, meglátásaival sok mindent helyre tesz, ami addig kérdéses volt. Mindenkinek tudom ajánlani ezt a módszert, aki elbizonytalanodik valamiben az útkeresése során.”   (Győrfiné Szabó Orsolya, vállalkozó)

Itt olvashatod el az interjút a folyamatról >>>

„Többször szembesültem azzal, hogy nincs elég képzelőerőm. Sokszor kaptam olyan kérdést, visszajelzést, ami miatt „fogtam a fejem”, hogy ez nekem nem is jutott eszembe, hogy ilyen oldalról még nem vizsgáltam a történetet, a lehetőségeket.
Jó volt újragondolni, átnézni a múltat, megvizsgálni milyen lehetőségek állnak előttem ezeknek köszönhetően. Érdekes volt szembesülni más nézőponttal is, elgondolkodtató volt.” (Frank Ágnes, tanár)

„Számomra ez a módszer nagyon hasznos volt, hiszen a DÉT folyamata alatt megtanultam tervezni és megismertem jobban a képességeimet. Életem egyik legnagyobb döntésében segített – pályaváltoztatásban. Nagyon sok hálával tartozom Mártának, aki nem csak levezette ezt a folyamatot, de pozitív, optimista hozzáállásával lelkesített mindvégig.” (György Noémi, grafikus)

A DÉT folyamat 4-6 alkalomból álló folyamat, az egyén élettapasztalatától függő hosszúságú.

A csomagban ajándék is van!

Karrier A-tól Z-ig program

3 hónapos program, folyamatos mentorálással, hogy meg is lépd, amit elterveztél!
Kattints ide a részletekhez!

Ha még nem döntöttél és fogalmad sincs, hogy mi lenne számodra a megfelelő döntés, a STARTOLJ VELEM! konzultációt ajánlom!

Jelentkezz be 1/4 óra ingyenes online beszélgetésre, ha nem tudod melyik szogáltatást vedd igénybe!  Megbeszéljük a módszereket és a folyamatot is.

Ha úgy érzed nem tudsz velem dolgozni, vagy más típusú segítségre van szükséged és ezt az 1. alkalom után jelzed, a csomag árát azonnal visszakapod, még indokolnod sem kell!
Ha más típusú segítségre van szükséged, segítek a megfelelő útirány, szakember megtalálásában.

Szeretettel várlak, vedd fel a kapcsolatot velem – töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy eldöntsük közösen, valóban erre a módszerre van-e szükséged.

 

 

 

 

Hozzászólások