Rengeteget fejlődtem mióta vállalkozó vagyok! Ha egy időutazásban részt vehetnék és 15 évet visszautaznék, ma már alkalmazottként is másképp csinálnám.

Általános női attitűd a munkahelyen

15 éve középvezető voltam egy kulturális intézményben és számomra rémálom volt a vezetői értekezlet.
Be kellett számolni mindig hogy az utolsó időszakban milyen munkát végeztünk és hova jutottunk. Ezzel nincs gond, hisz dolgoztunk az osztályon nem keveset. De hihetetlenül idegesített, hogy a másik osztály vezetője visszataszítóan célratörően vezette elő az osztályának előző havi haladását.

Ahogyan én csináltam és hozzá kell tennem, hogy ez női attitűd, jellemző a nőkre.
A csoportom munkájáról számoltam be és nem hangsúlyoztam ki saját szerepem ebben folyamatban.

A másik osztályvezető, egyébként szintén nő volt, nem az osztályának eredményeiről beszélt, hanem saját érdemeként tálalta elő az osztály haladását.

Micsoda különbség!

A korlátozó meggyőződések árnyékában

Számomra akkor rendkívüli módon taszító volt ez az előadási mód.

Pedig ma már tudom hogy saját sikereinket ha nem is ennyire végletes módon ki kell domborítani, el kell tudni mondani! A vezetők másképpen honnan tudnák, hogy ki mit csinál?

Ez az attitűd nőkre jellemző korlátozó meggyőződésben gyökerezik.

Meggyőződésem volt akkor, hogy önmagam érdemeivel visszataszító dicsekedni. Ez az attitűd például meggátolhatja, hogy előbbre juss a karrieredben nőként.

Vállalkozóként tanult lecke

Vállalkozóként megtanultam hogy a saját eredményeinkről igenis kívánatos beszélni.

Fontos elmondani hogy milyen értéket tudunk adni az ügyfeleinknek, hogyan változik meg az életük, ha együtt dolgozunk. E nélkül honnan tudnák, hogy érdemes veled dolgozni?

Azért dolgozom segítő szakmában, mert pozitív hatással szeretnék lenni az emberek életére. Hisz mindenki megérdemli, hogy értékesnek érezze magát, kihasználja a képességeit, olyan hasznos munkát végezzen, amire csak ő képes és erre legyen büszke is.
Mi nők nagyon sok korlátozó hiedelemmel élünk együtt, amely elsősorban a neveltetésünkből, esetleg későbbi tapasztalatainkból fakad.

Ezeknek a hiedelmeknek az átírása javítani fog a női életminőségünkön és önbecsülésünkön.

Nagyon sok vállalkozó azért nem tudja elkérni azt az árat, amit szeretne, mert meg az a meggyőződés van benne, hogy „eladni rossz dolog”, „beszélni az eredményeikről kényelmetlen”. Vállalkozónőként itt találhatsz még hasznos tapasztalatokat, amelyeket megosztok veled!

Ha kíváncsi vagy, hogyan nem érvényesülünk nőként, milyen hiedelmek húznak vissza bennünket kérheted az ingyenes 3 videóból álló ingyenes videósorozatot!

Ha változtatni is szeretnél, gyere vegyél részt az Önérvényesítés ABC-je nőknek workshopon.

 

Hozzászólások