Változtatni szeretnél, de nem megy! Úgy érzed nem látsz ki a problémáidból.
Fontos, hogy megfelelő utat válaszd, amely kivisz az erdőből, de nem látod a kifelé vezető utat!

Három személyes történetet mutatok, amely más-más úton jut eredményre.

Fordulj szakértőhöz, ha nem értesz a témához!

Amikor már nem voltam alkalmazott, de nem voltam vállalkozó sem, nagyon nehezen szántam el magam, hogy ténylegesen vállalkozó legyek!

Volt egy csomó félelmem, mi van, ha nem lesz elég bevételem, meg aztán egyedül is éreztem magam, meg tanácstalan is voltam! Hiszen alkalmazottként meghatározták mit kell csinálnom, volt mindig terv, a főnök is azért volt, hogy a cég által kijelölt irányba menjünk.

Amikor már nem voltam alkalmazott, kicsit elárvulva érzetem magam. Volt egy csomó kérdésem is, amit nem volt kinek feltennem.

Keresgéltem a neten, kerestem a válaszokat. De az információbőség sokszor rossz tanácsadó, mert nem mindig lehet kiigazodni az ellentmondó változatok között. Csak a bizonytalanságomat növelte az információbőség!

Akkor jutottam előrébb, amikor legyőztem az egómat. Azt az érzést, hogy nem vagyok kompetens, nem tudom a válaszokat még a saját kérdéseimre sem. Korábban középvezető voltam, sok mindent nekem kellett meghatároznom, tudtam az utakat és módszereket, támogattam a beosztottaimat.

A megoldás akkor jött, amikor összeszedtem a bátorságom, kerestem egy szakértőt, az én esetemben ez egy könyvelő volt, aki válaszolt a kérdéseimre, sőt ő is kérdezett! Nem mindig tudtam a válaszokat, de a jó kérdés, meghozza a jó válaszokat is.

Amikor a coach segít

A következő történetben én voltam a coach, a másik fél pedig egy vállalkozni kívánó nő, nevezzük Rékának.
Réka vállalkozni szeretett volna, de úgy érezte, valami visszatartja, maga sem értette mi az igazán. Azt mondta attól fél, hogy ha a gyerekei betegek lesznek, hogyan tudja majd az ügyfeleit lemondani váratlanul, amikor szükségük van rá.

Aztán amikor mögénéztünk, az derült ki, hogy nem is ott van a probléma, ahol gondolta!

Korábban már vállalkozott, sőt alkalmazottai is voltak. Mégis ez a másik típusú vállalkozás most egyszemélyes lesz, sokban fog különbözni az előzőtől. Más vevőszerzési módszereket igényel, amellyel nem volt tisztában.

Az ilyen típusú probléma, csak egyszemélyes konzultációval fedezhető fel. A megoldási útvonal mindig az előző kérdésre adott választól függ!

Amikor szükség van több nézőpontra

Ez utóbbi eset velem esett meg. Előfordul, hogy ötlettelen vagyok és egy lökés kimozdít és elindít bennem új folyamatokat. Sokszor kiinduló pont lehet egy könyv, vagy egy film is, amit valaki ajánl, például egy beszélgetés során.

Így történt ez december elején, amikor meg szerettem volna lepni a követőimet és semmi ötletem sem volt. Aztán egy vállalkozóknak szervezett csoportban, amikor elmondtam a problémámat, akkor záporoztak az ötletek.

A legjobb ötletet választottam ki, a tavalyi évtervezőmet alakítottam át, hogy a COVID hatására előálló bizonytalan helyzetet is figyelembe tudd venni az évtervezésnél.

Tervezni nem csak év elején kell, ha kéred, elküldöm az Évtervezés egy bizonytalan világban e-bookot!

INNEN TÖLTHETED LE!

Milyen probléma esetén segít neked a csoport?

Együtt könny

Hasonló problémák, hasonló élethelyzet esetén:

  • egymás tapasztalatai, kipróbált módszerei jól jöhetnek. Ami egyszer már bevált másnál, nálad is hatékony lehet!
  • Erőt ad, hogy más is túl tudott jutni egy adott problémán, akkor neked is sikerülhet!
  • Sokféle helyről jött ember, sokféle nézőpontot, tudást hoz. Ez különösen akkor lehet hasznos, amikor nagyon magányos vagy a problémáddal, nem látsz ki belőle. Mintha egy buborékban lennél, nem érzékeled a külvilágot. Sok szem többet lát – itt aztán valóban igaz.

Nehezen tudsz a cél irányába menni, el sem tudsz indulni. Nem ismered a célhoz vezető lépéseket.
Halogatsz.
Nehezen tudod tartani az irányt.

A csoportnak és a vezetőnek tett vállalásod kötelezettség, hogy meg is csináld, amit vállalsz a következő alkalomig.

Ebben a videóban részletesen mesélek erről a módszerről is:

Ha csatlakozni szeretnél a 2021. január 29-én induló „Együtt könnyebb! Útontartó támogató programhoz, kattints ide!

Nézd meg a részleteket és a bónuszokat is!

A csoport támogatást is nyújt Neked és drukkol neked! Ha most nincsenek neked támogatók körülötted, nem értik miről beszélsz, akkor hihetetlenül felemelő a támogatás, amit kapsz!

Hozzászólások