Filler Ildikóval, a Varázsérintés megálmodójával 2016 késő őszén készítettem korábban interjút. Jelenleg saját masszázsstúdiót vezet, főállású vállalkozó. Sokféle masszázst csinál a svédmasszázstól a polinéz masszázsig. A sokféle masszázsból egyedi masszázst fejlesztett ki és alkalmazza a vendége igénye szerint.

Az első interjú időpontjában éppen a felmondási idejét töltötte, nagy energiával szervezte a vállalkozását.  A történet itt kezdődik >>>
Figyelemmel kísértem az útját, láttam, hogy mennyi mindent tesz, hogy sikeres legyen az üzlete.

Három és fél évvel később az eddigi útjáról faggatom ebben az interjúban. Újratervezés 40 felett sikersztori következik!

Filler Ildikó, masszőr

Filler Ildikó, masszőr

KM: Ildi, hogyan emlékszel a kezdetekre?

FI: Nem volt váratlan, amikor a munkahelyemen úgy döntöttek, hogy végetér a munkaviszonyom! Készültem rá, de később szerettem volna belevágni a vállalkozásba. Nem volt elég tartalékom, de gyorsan kellett dönteni és belefogtam! Ezek voltak az indulás percei.

KM: Amikor belevágtál a vállalkozásba, voltak-e kétségeid?

FI: Csak az volt! Csak kétségeim voltak. Nap mint nap attól féltem, hogy lesz-e vendégem? Hogyan fognak megtalálni engem? Hogyan fogok vendégkört kiépíteni? Minden nap úgy keltem fel, hogy féltem és kétségeim voltak! Ha lett volna tartalékom 3,6 hónapnyi, legalább 1 évnyi akkor nyugodtabb lettem volna. A cél az volt, hogy minél több gyakorlatot szerezzek és minél több vendégem legyen.
Ezzel együtt olyan helyzetekbe vittem bele magam, amelyek ahhoz segítettek hozzá, hogy a magabiztosabbá váljak, hogy az önbizalmam erősödjön.c

KM: Mennyire állt ellen a környezeted, ki segített ezen az úton?

FI: Az első időkben kényszervállalkozó lettem. Nem voltam szabadságon, egyfolytában dolgoztam közel 3 évet (megjelenés, közszereplés, marketing, kapcsolatok kialakítása – ez is a vállalkoztásépítéshez tartozik). Kezdetben nehezen viselte ezt a környezetem. Elviselték. 🙂 Hiszen alig voltam otthon, sokszor voltam fáradt, kimerült. A társamtól nagyon sok lelki támogatást kaptam. A barátaim is bátorítottak, bútorokat kaptam a stúdiómba az egyik barátnőmtől például De hiába mondja a környezetem, hogy meg tudom csinálni, ha én nem hiszem el magamról.

KM: Hol volt az a pont, hogy elhitted, hogy sikerülni fog?

Varázsérintés - masszázsstúdió

Varázsérintés – masszázsstúdió

FI:  Inkább folyamat volt. Talán a polinéz masszázstanfolyam után vált igazán valóságossá, amikor úgy fogadtak a vendégeim, hogy de jó, hogy visszajöttem. 🙂 Azt is mondták, hogy milyen változatos mindig nálam a masszázs, pedig van aki már évek óta jár hozzám. Ez a pont tavaly augusztusban volt.

KM: Azért eltelt majdnem 3 év!

A következő filmrészletben Ildikó beszél arról hogyan lett saját masszázs stúdiója, nulla induló tőkéből. Melyek voltak a pillanatok, amikor majdnem feladta és hogyan lehet túljutni a nehézségeken. Nem csak a külső nehézségeken jutott túl, hanem a önmaga is változott a folyamatban.
Különösen megindító, ahogyan beszél arról, hogyan találta meg önmagát ebben a munkában.

 

 

KM: Kinek ajánlanád, hogy indítson vállalkozást és kinek nem?

FI: Azoknak ajánlom, aki hajlandó arra, hogy minden nap tegyen egy kis lépést az álma megvalósításáért.  Ez lehet annyi, hogy megír egy posztot, vagy elmegy a postára, és felad egy levelet. Nem za számít, hogy grandiózus dolgokat tegyünk, hanem, hogy megtegyük a következő apró lépést a céljaink felé. Azoknak is ajánlom a vállalkozást, akik félnek, és ennek ellenére vagy ezzel együtt is mernek lépni. A félelem jó tanácsadó is tud lenni, hogy ne csináljunk nagy hülyeséget, ne kövessünk el óriási bakit, ami a padlóra küldhet. Annak viszont nem ajánlom a vállalkozást, aki egyáltalán nem szereti a  változást. Aki úgy érzi, hogy nagyon rugalmatlan, és/vagy nagyon kiborítja, ha valami nem az ő elképzelései szerint történik.

KM: Rugalmasan változtatni, mindig irányt váltani a fejlődés és a talponmaradás feltétele, ha kell.

Filler Ildikó honlapja: http://www.varazserintes.hu, Facebook oldal: https://www.facebook.com/varazserintes/

Hozzászólások