Kitartássss!
Fogat összeszorítani, menni a kijelölt úton, a célod felé!
NEM! Azaz nem feltétlenül!

Igenis, vannak helyzetek, amikor el kell engedni a céljaidat!.
Nézzük milyen helyzetek lehetnek ezek?

Nem ismered eléggé magad

Megvizsgáltad-e mit akarsz igazán? Biztos, hogy az a Te irányod, amit kitűztél magadnak? Nézzünk példát, hogy jobban értsd.
Nem ismered elég jól magad, nem tudod mire vágysz igazán. Pont ezért külső elvárások szerint működsz.

Grafika: Elijah Fajardo; Forrás: mymodernmet.com

A szüleid, a férjed, a barátaid, a tanáraid (a megfelelő személy aláhúzandó.) elvárják tőled, hogy az ő mércéjük szerint legyél sikeres. Mi a Te mércéd? Mit jelent Neked a siker? Mi tesz elégedetté?

Ha így van, sokszor használod a „kell”, „kellene”, „szabad”, „nem szabad”, „illik”, „illene”, „nem illik”, „nem illene” szavakat a mondataidban. Figyelj oda magadra és gondold végig kinek az elvárásai szerint szeretnél élni?

Engedd el a célodat, tervezz újra!

Túl nagy célt választottál

Gyakorlatlan vagy és túl nagy célt választottál magadnak.
Vizsgáld meg magadban, hogy az elérendő célodat el tudod-e érni? Képes vagy-e elérni és ez mennyi időbe telik Neked? A motivációs előadók mind azt mondják, hogy MINDEN, AMIT ELKÉPZELSZ MEGVALÓSÍTHATÓ.
Vizsgáljuk meg, hogy egy kellően nagy kihívás hogyan teljesíthető!

Fél éven belül ki szeretnék menni Ausztráliába és ott szeretnék dolgozni.

Megvalósítható-e számodra, hogy fél éven megvalósítsd ezt a célodat?

Könnyedén, ha valakitől ajándékba kapod az utat – ezt a lehetőséget most hagyjuk ki! A cél elérése csakis tőled függ ebben a gondolatkísérletben!

  • Igen, ha havi fél milliót keresel.
  • Igen, ha képes vagy leszorítani a kiadásaidat és félretenni az utazásra.Kérdés, hogy így megoldható-e, mekkora alapfordulatszámon a fenntartási költséged. Képes vagy-e lemondani azokról, a dolgokról, amit korábban megengedtél magadnak?
  • Igen, ha képes vagy előteremteni a repülőjegyre a pénzt, akár pluszmunkával is.
  • Igen, ha kinyitod az elméd és képes vagy más megoldásokon gondolkodni. Például elmehetsz önkéntesnek egy misszióhoz, vagy pályázati lehetőséget keresel.

Látod mennyi HA van a kérdések mögött?
MINDENT LEHET, ha a saját céloddal kapcsolatban végigmész a lehetőségeken és megvizsgálod, hogy képes vagy-e megfizetni a döntésed árát? Megvizsgáltad, hogy a környezetedet ez hogyan érinti?

(A példával élve, a gyerekeiddel mi lesz, ha egyedül elutazol és kereset nélkül marad a család? Persze erre is van válasz, de gondold végig a Te verziód szerint!)

Rosszul határoztad meg a megvalósítás sorrendjét!

Egy nagyobb cél megvalósítása sok apró lépés, kis cél megvalósításából áll. Nem mindegy azonban hogyan kerülnek egymás mellé a lépések. Lehet, hogy lesz olyan, amely egyáltalán nem visz előre. A másik meg egyenesen életveszélyt is hordozhat, ha rosszul méred fel az erőidet.
Az eredeti példával élve. Első lépésnek a repülőjegy összegyűjtését tűzted ki célul, de nem tájékozódtál arról, hogy bádogosként meg tudsz-e ott élni, pedig arra alapoztad a megélhetésed kint. Ilyenkor az első cél feladása célszerű és a második átgondolása mentén érdemes továbbhaladni.

Tervezz újra!

Változtak a körülmények, esetleg Te változtál!

Tervezed az ausztrál utazást, de időközben kiderül, hogy a feleséged gyereket vár és veszélyeztetett terhes. Naná, hogy nem indulsz el, ahogyan tervezted. Újratervezés van!

A másik eset az, amikor TE VÁLTOZTÁL! Bizony ilyen is van!
Rájössz, hogy nem is akarod igazán azt az utat, mert más fontosabb most neked. Például a barátod, akivel úgy néz ki, most egyre szorosabbra fűződik a kapcsolatod! Lehet, hogy ez a kapcsolat felülírja, az utazási vágyadat most?

Újratervezés van, ami lehet az utazás elhalasztása is!

Beteg leszel, kerékpárral tervezted, hogy megteszed az utad, de gerincbántalmaid lesznek és ezt a verziót fel kell adnod.

De nem kell feladnod, csak elengedned, hogy ezt a célt így, ezen az úton-módon valósítod meg! Ne téveszd össze a céljaidat az álmaiddal!

Érted már? Nem szégyen elengedni az eredeti célodat, inkább gondold újra! HAJRÁ!

Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük. (Zig Ziglar)

Ha mégis az akaraterőddel van probléma, olvasd el ezt a cikket, lehet, hogy nem jól gazdálkodsz az akaraterőddel!

Sikeres megvalósítást, esetleg újratervezést kívánok Neked!
Ha segítségre van szükséged, nézd meg miben tudok segíteni!

Hozzászólások