Karrier és rendteremtés? Hogy jön ez össze?
Van kapcsolat és nem is kevés!
Ha már egyszer átélted, hogy milyen érzés az, amikor nem tudsz megszabadulni egy régi ruhától vagy gyakran álltál a szekrényed előtt, hogy nincs mit felvenned az esti eseményre, pedig tömve van a szekrényed ruhákkal, akkor hasznos lesz neked ez a cikk!

Amikor otthon rendet teszel, kiszelektálod a használhatatlan, vagy ritkán használt ruháidat, cipőidet.
Előszeded az évek óta porosodó ruhák közül azt, amelyiket meguntál, vagy kihíztál, vagy egyszerűen már kiment a divatból.

Helyet teremtesz az újnak.

Könnyebben eligazodsz a szekrényben, nem kell percekig keresned és felforgatnod a szekrény tartalmát, hogy megtaláld, amit keresel! Van, amit elajándékozol, vagy megkeresed a következő gazdáját, hisz jól jön még az valakinek.

Van, amikor egy-egy kedvenc ruhádtól kell megválnod, mert már nem jön rád. Fájdalmas a búcsú…hisz, ami huszonévesen jól mutatott rajtad, 40 felett már itt-ott szűk, vagy a cippzár akad!

A nyár megfelelő időszak arra, hogy kicsit eltávolodj a munkahelyed problémáitól, leengedd a gőzt és tiszta, pihent fejjel gondold át hol is tartasz a jelenlegi munkádban / karrieredben!

Ha a karrieredben szeretnél rendet tenni és otthon is szortírozol rendszeresen, akkor ismerős lesz az érzés, könnyebben tudsz kapcsolódni az elengedés, kiszelektálás témájához a karrieredben is.

1. Célok tisztázása

Határozd meg újra a karriercéljaidat és ambícióidat. Lehet, hogy korábban jól szolgáltak, de most lehet, hpgy új kihívásokra van szükséged? Tedd fel magadnak a kérdést: „Hol szeretnék lenni a következő öt évben?”

2. Tanulás és fejlődés

A karriered fejlesztéséhez szükséged lehet új készségekre és ismeretekre.
Ahogy az otthoni szortírozás során néha nehéz elengedni egy-egy kedvenc ruhát, a karrieredben is szembesülhetsz olyan döntésekkel, amelyek nem lesznek könnyűek. Fogadd el, hogy néha az előrelépéshez áldozatokat kell hoznod, és kihívásokkal kell szembenézned. Így például pénzt kell fektetned a tanulásodba, és /vagy a szabadidőd és a családod számára kevesebb időd jut, így segítséget kell kérned és elfogadnod, hogy könnyebb legyen számodra az ismeretszerzés.

Ne csak a szakmai ismeretekre, hanem a személyes fejlődésedre, a meglévő, vagy hiányzó kompetenciáidra is gondolj! Légy tudatában azoknak a személyes tulajdonságoknak, amelyek segíthetnek vagy gátolhatnak az előrelépésben.

A kommunikációs és konfliktuskezelési képességek hiánya, a rövidtávú gondolkodás, a stresszkezelés hiánya stb. mind-mind akadályozzák, hogy előrejuss a karrieredben. Hamarosan ezekről részletesebben is írok. Ha kérsz értesítőt itt iratkozhatsz fel!

Addig is itt olvashatsz ezekről a készségekről – karrieredet segítő készségek.

3. Elavult ismeretek és rutinok

Mint ahogy az otthoni ruháid között is lehetnek régiek és ódivatúak, vannak számodra olyan készségek és ismeretek is, amelyek már nem relevánsak a karriered szempontjából. Hagyd el őket, és koncentrálj azokra, amelyekkel keresett leszel a munkaerőpiacon!
Hogy értsd:  én ezt a cikket a Mesterséges intelligencia segítségével írtam. Ezzel gyorsabban készült el a cikk, hiszen egy jó csomó ötletet kaptam, amin nem kellett agyalnom.

4. Kapcsolatok áttekintése

Menj végig a kapcsolati hálódon, és ismerd fel azokat az embereket, akik fontosak lehetnek a karriered szempontjából. Lehet, hogy néhány kapcsolat már nem releváns, míg másokkal érdemes lenne szorosabbra fűzni a kötelékeket. Ha most azt mondod: érdekből kapcsolódjak? Akkor szükséged van a fejlődésre! A kapcsolatépítés nagyon fontos a karrierépítésben és megfelelő munka megtalálásában és a bizniszben is!

6. Álláskeresés és karrierlehetőségek

Ahogy áttekinted a szekrényedet és rájössz, hogy egy-egy ruhát ki lehet ereszteni, mást pedig átalakítani, így kereshetsz új lehetőségeket is a karrieredben is. Lehet, hogy sikerrel jársz, ha a munkahelyeden nézel körül? Egy másik területen, vagy egy nyitott pozícióra is pályázhatsz, ami izgalmas lehet neked! Ehhez nem kell más, csak beszélned kell róla, hogy újabb kihívásokra vágysz!
Figyeld folyamatosan az álláskínálatot milyen állások érhetők el a szakterületeden belül, és légy nyitott a váltásra, ha az jobb lehetőségeket kínál.

7. Személyes brand építése

Ugyanúgy, ahogy a ruhatárad tükrözi a stílusod és személyiséged, a karrieredben is fontos a személyes brand építése és megjelenítése. Ügyelj arra, hogy az online és offline jelenléted összhangban legyen a karrier céljaiddal!

8. Kitartás és rugalmasság a karrier

A szortírozás és az előrelépés mindkét folyamata hosszú időt vehet igénybe. Ne add fel könnyen, és légy rugalmas, ha az eredeti terveidet ki kell igazítanod, tedd meg, neked kell haladnod az élet változásaival, nem az élet követi a Te igényeidet!

+1 Bónusz – van egy gyönyörű cipőd, amely sosem volt a lábadon, de nincs szíved megszabadulni tőle?

Bizonnyára csak porfogó ez a cipőd! Jól esne, he elajándékoznád és örömet okoznál vele?
Nos, mi az, amit örömmel csinálsz, de sehogy sem tudtad idáig összefüggésbe hozni a munkáddal?
Kezdj el hobbiként tekinteni rá, vagy végezz önkéntes munkát, hogy feltöltődj!
Ha kedvenceid a kóborcicák, miért ne dolgozhatnál akár havi pár órát egy állatmentéssel foglalkozó Alapítványnál?
Ha varrni szeretsz, miért ne csinálhatnád a szabadidődben? Akár még egy vállalkozás is kinőhet belőle!

Remélem, ezek a gondolatok segítenek neked a karriered rendszerezésében és fejlesztésében, és hogy megtalálod azokat a lehetőségeket, amelyek elősegítik a szakmai sikeredet!

Ha segítséget szeretnél a rendteremtéshez, ITT FOGLALHATSZ IDŐPONTOT!

Tag=motivacio

Szeretnél hasonló témában cikkeket? Postaládádba küldöm, amint megjelenik!

Adatkezelési nyilatkozat(Kötelező)
Hozzászólások