A siker útjában sokszor önmagunk állunk. Az alkalmazotti lét, többnyire társas környezet, amelyben softskill készségek, azaz társas készségek határozzák meg boldogulásunkat.

Amikor a „mennék, meg maradnék is” két évem sűrűjében voltam, nem nagyon láttam csak a kifelé vezető utat. A kilépek a semmibe volt számomra az egyetlen alternatíva.

Azóta, pár év távlatából más másképpen látom az eseményeket és a helyzettel való megküzdés stratégiáit. Annak idején egy jó coach lehet, hogy megtartott volna azon a pályán, aminek a ragyogása akkorra megkopott, többféle okból. De nem bánom, hogy így alakult, mert jó pár új tapasztalattal, fejlődési lehetőséggel lettem gazdagabb.

Sokféle helyzetet lehet tehát megoldani úgy, hogy a cégen belül maradsz, a hozzáállásod, a fejlődőképességed fogja eredményezni a haladásod.
Nézzük sorjában:

1. A sikerhez vezető út a konfliktusok rendezésén keresztül vezet

Ha nem jössz ki a főnököddel, vagy a kollégáiddal, lehet, hogy a kommunikációdat, az együttműködési képességeidet kell fejlesztened.

Számodra most ezt a workshopot ajánlom: Kulcs önmagadhoz – mások szemében fedezd fel önmagad!

2. Unatkozás helyett légy kreatív

Ha a munkád unalmassá válik, nézz körül a cégen belül. Kinek a munkáját végeznéd szivesen? Miből csinálnál többet a jelenlegi munkakörödön belül, hogyan tudnád ezt a kis részt növelni? Ha valamelyik válaszban van a megoldásod, érdemes elindulni pályaváltás helyett ezen a vonalon!

3. Nem tudsz dönteni, mert ezer szál köt a munkahelyedhez

Régóta dolgozol a cégnél, odahúznak az emlékek, az emberek, vagy a munkát szereted, de az emberek megváltoztak körülötted, akikkel nem tudsz együttdolgozni.

Ez esetben az érzelmi kötelékek átalakítása után tudsz helyesen dönteni. Ha az érzelmi szálakat elvarrtad, átalakítottad dönthetsz racionálisan, menj-e vagy maradj!
Számodra rendhagyó,  vizuális síkon dolgozó workshopt ajánlok: „Rajzold meg a SZABADSÁGOD!  Szabadulj a visszahúzó érzelmek fogságából!

Ahhoz, hogy másképp működj, ki tudj állni magadért, tudj a kollégákkal, a főnököddel szót érteni, kijárni, kitalálni, megteremteni a neked való munkát, (amikor megsértik a határaidat tudj nemet mondani) ami a cégnek is hasznos, fejlődnöd kell.

Hamarosan mesélek arról, hogy nőként mennyi hátránnyal nézünk szembe a munkaerőpiacon és hogyan tudunk túllépni a nemünket meghatározó és hátrahúzó szerepeinken és sztereotípiákon, juthatunk előrébb a karrierünkben is, hogy megvalósítsuk önmagunkat.

Ez a workshop neked szól, ha nőként szeretnél előrejutni a munkában is: Az önérvényesítés ABC-je nőknek

Egy következő cikkben megmutatom, mikor ajánlom a munkahely és mikor a pályaváltást!

Tag=motivacio

Szeretnél hasonló témában cikkeket? Postaládádba küldöm, amint megjelenik!

Adatkezelési nyilatkozat(Kötelező)

 

 

Hozzászólások