Sokan azért nem mernek váltani, munkát, új hivatást változtatni, mert félnek attól, hogy az elképzelt út nem megfelelő számukra. Nem tudnak belőle megélni, vagy egyszerűen nem hisznek önmagukban, hogy meg tudják csinálni az elképzeléseiket.

https://www.eletutkonzultacio.hu/wp-content/uploads/2019/07/karabeatrix.pngKara Beával több évvel ezelőtt készítettem interjút. Arról mesélt, hogy hátrányos helyzete ellenére sikeresen üzletet épít. Aztán egyszercsak elbizonytalanodást vettem észre, mintha megtört volna a lendülete. Aztán arról szóltak a jelzései, hogy nem érzi jól magát a bőrében. Egyszercsak megjelent a Facebook falán egy jelzés arról, hogy eladja a webáruházát. Értetlenül álltam a jelenség előtt, hisz korábban nagy lendülettel építette a bizniszét. (A régi interjú ITT olvasható.)

Eltelt egy kis idő, kiváncsi lettem arra, mi késztet egy embert egy sikeres biznisz felszámolására?

KM: Mivel foglalkozol most, honnan indultál?

KB: Jelenleg webáruház asszisztensként segítem a kollégáimat. Lényegében webáruház tulajdonosból háttérmunkás lettem, de élvezem.
Közben készítem a saját új webáruházaimat, melyek között vannak olyan próbálkozások, amiket már sokan feladtak, de ha mást nem referenciának jók lesznek. Ezen kívül 2 aktív blogom is van és most indítottam el a harmadikat.
Egyértelműen érzem, hogy ez már az én utam!

KM: Volt egy sikeres webáruházad. Mi történt ezzel a sikeres vállalkozással?

KN: 2018. novemberében zártam be egy kudarcba fulladt végkiárusítás után a selyemvirág webáruházam, mely egyértelműen megmutatta, hogy a hozzá kapcsolódó célom nem teljesült volna.

De maga a döntés, már több mint fél éve érlelődött bennem.

KM: Miért döntöttél úgy hogy fel számolod ezt a vállalkozást?

KB: Röviden: teher volt!
Rá kellett jönnöm, hogy ha szabadabb akarok lenni, akkor csak olyan webáruházat üzemeltethetek, amely nem igényel állandó árubeszerzést, másrészt maga az internetes kereskedelem nem igazán az én világom.

Tudom, ez furán hangzik, hiszen most is készítek magamnak is webáruházakat, de ezek már mások lesznek.

Összeültem az üzleti mentorommal és úgy döntöttünk, hogy üzletileg ez már nem éri meg. Nekem pedig rengeteg időm vette el és már az elsődleges célom a szabadság volt, amit ez a vállalkozási ág nem adott meg.
De elherdálni sem akartam a megszerzett tudásom, amit most arra fordíthatok, hogy más webáruház tulajdonosok nagyobb szabadságot kapjanak és azzal foglalkozhassanak ami igazán fontos számukra.

KM: Mi az az ok ami elindította a változást benned?

KB: Erre mindenki, aki ismer, azt válaszolná, hogy egy férfi…, s persze nem állnak messze a valóságtól, de azért ez nem ilyen egyszerű.

Mindig éreztem, hogy más vagyok, mint a többiek, mindig voltak olyan beilleszkedési és kommunikációs problémáim, amiket nem tudtam áthidalni, bárhogy próbálkoztam. S emellett mindig hittem valami fenségesben, feljebbvalóban, de sosem tudtam valláshoz kapcsolódni.

Egy családállítás után, a 37. születésnapomon, elindult bennem az a spirituális jellegű változás, mely mindent megmagyarázott és elindított egy olyan úton, mely során megismertem önmagam.
Most már tudom, hogy miért voltak és vannak ezek a problémáim, hogy mi az utam, s mik a valós, ténylegesen megvalósítható céljaim.

Az életem 720 fokos fordulatot vett, mióta elindultam ezen az úton.
Nemrég megcsináltam egy Brian Tracy tesztet, mely időre megy, sokszor csak fél perced van megválaszolni az értékkel, céloddal, stb. kapcsolatos kérdéseket. Az ilyen teszteken mindig szenvedtem, egészen mostanáig.
Most viszont olyannyira ki- és letisztult bennem minden, hogy pikk-pakk megválaszoltam a kérdéseket, magabiztosan, teljes önbizalommal.

KM: Merrefelé tartasz most? Mi a célod?

KB: Egy 3 részes vállalkozást fogok létrehozni, melyet majd – remélhetőleg a gyermekeim – tovább tudnak vinni. S bár a mind a 3 ág, különböző, egy valami közös benne:
Mind segítséget nyújt egy bizonyos célcsoportnak.

A webáruház asszisztens vállalkozás megmarad, szeretnék kiképezni magam mellé még asszisztenseket és így a munkát megosztani. Ez a következő 3 év terve.

Emellett spirituális lélekcoach és családállító leszek, de ehhez el akarom végezni még a szükséges képzéseket, hogy teljesen szabályosan végezhessem. Mivel spirituális tevékenység és újonnan kialakult képességeimhez kapcsolódnak, végzettség nélkül is csinálhatnám, de alapelvem a szabályos működés, emellett pedig tudom, hogy ezek a képzések, csak hozzáadnak majd a tudásomhoz és hogy jobban megértsem amiket érzek-látok.
Ehhez kapcsolódóan működik a Szárnyas LÉLEKmentor Blog, mely erősen spirituális, illetve több könyvet is írok, novellákat, spirituális jellegű könyveket, melyek kiadása jövő évtől várható. Itt a könyvek azok, amiket tovább tudnak majd vinni az utódaim.

A harmadik ág hosszú távú terv és még nem publikus.

KM: Mit tanácsolsz azoknak, akik nem érzik jól magukat a bőrükben és fontolgatják hogy változtatnak?

KB: Először is a legfontosabb, hogy ne féljenek félni. Természetes a félelem, amit ilyenkor éreznek, de ha teljesen magabiztosak az új úttal kapcsolatban, akkor ez a félelem nem fogja őket visszatartani.

A második legfontosabb, hogy ismerjék meg önmagukat, a személyiségüket. Ennek megfelelően válasszák ki azokat a területeket, ami szóba jöhetnek a váltáskor. Ha így tesznek nem tévedhetnek. Ez viszont nem megy egyik napról a másikra. Időt kell adniuk maguknak, sok időt!

A harmadik fontos dolog, hogy csak olyanba vágjanak bele, amit igazán szeretnek, minden szempontból és aminél azt tudják mondani, hogy nem gond, ha egy ideig nem lesz belőle pénzük. Akkor biztosan olyan utat tudnak választani, amiben sikeresen lehetnek. Hiszen amit igazán szeretünk csinálni, abban hinni is tudunk és a hitnél nincs fontosabb. A hit a kitartást is erősíti.

S végül a plusz egy: Ne féljenek egyedül maradni az útjukon!
Lehet, sőt nagy a valószínűsége, hogy mindenki elfordul tőlük, bolondságnak, sőt egyenesen örültségnek is tarthatják a változtatást.
De ha a saját utunkat járjuk, akkor meg fognak találni azok az emberek, akik maximálisan képesek hinni bennünk és mellénk fognak állni olyan segítséget nyújtva, amit sosem tudtunk azelött elképzelni.

KM: Sok erőt és sikert kívánok az utadon Bea!

Honlapok:

Személyes: http://kara-beatrix.hu
Webáruház asszisztens: http://webaruhaz-asszisztens.hu
Szárnyas LÉLEKmentor: http://szarnyas-lelekmentor.hu

Blogok:
Novella: http://novella.kara-beatrix.hu
Szárnyas LÉLEKmentor Blog: http://szarnyas-lelekmentor.hu/szarnyas-lelekmentor-blog/
Webáruház asszisztens blog: http://webaruhaz-asszisztens.hu/webaruhaz-asszisztens-blog/

 

 

Hozzászólások