Az alkalmazotti lét feladása mindig nagy mentális áldozatokkal jár annak, aki még sohasem volt vállalkozó. Ebben az írásban azokat a pontokat tekintem át, amelyek pozitív változást hoznak az életedbe, ha megfelelő szemüvegen keresztül tekintesz rá.

„Fontos, hogy milyen egy munkakör felépítése, de önmagában nem ez határozza meg, hogy az azt végző személy örömét leli-e benne vagy sem. Tehát válthatunk ugyan munkát, de ha a szemléletünk, viszonyulásunk, attitűdünk ugyanolyan marad, akkor nem feltétlenül hozza meg egy új munka a remélt bevonódást, örömöt és elégedettséget.” (Forrás ITT.)

1. Függetlenség

A saját életedet élheted.
Magad oszthatod be az idődet, Te döntöd el milyen munkát vállalsz el és mennyiért. Ha nem tetszik egy partner, nem kell együtt dolgoznod vele. Magad választhatod meg a munkatársaidat, partnereidet.

2. Nincs főnököd

Nem állnak a hátad mögött és ellenőrzik, kritizálják a munkádat nap mint nap.
Nem kell vitatkozni, hogy ésszerű lépéseket meglépjél, amikor napnál is világosabb egy szakmai probléma megoldása.

3. Tanulás, fejlődés

Ha alkalmazott voltál, tenger ismeret lesz, amit el kell sajátítanod, a pénzügyi kérdésektől a marketingig, a honlapkészítéstől a számlázásig, az ügyfélszerzéstől a cashflowig.  Akkor mehetsz előadásra és képzésekre, amikor akarsz és szükségét érzed. Ha szeretsz fejlődni, örömet okoz a tanulás lubickolhatsz ebben az állapotban. Sőt tanulás nélkül nem is fog menni a vállalkozói életforma elsajátítása. Élvezd ki minden percét, hisz újjászülettél!

4. Időbeosztás

Nem kell 6-kor kelned, hogy minden nap munkába menj és hosszú tétlenséggel tölteni a munkaidődet, ha nincs munka. Akkor dolgozhatsz, amikor jól esik. A helyszínt is Te választhatod meg. Ha a Duna-parton esik jól átgondolni a következő napi teendőidet, megteheted.
Ha el kell napközben intézned a családi ügyeket, elvinni az idős anyukádat orvoshoz, vagy a gyerekekkel szeretnél játszóterezni ovi után, megteheted. TE OSZTOD BE AZ IDŐDET.

5. Motiváltság

A saját vállalkozásodat építed. Minden egyes lépéssel közelebb jutsz a célodhoz. A tapasztalataid megerősítenek, hogy jó úton jársz. Minden perc örömet okoz, izgalommal tölt el. Azonnal látod az eredményét, amit teszel. Nem egy vállalat (cég) része vagy, ahol nem látod a munka egészét, csak a részfeladatot, amit kiadtak neked. Nincs értelmetlen látszatmunka, ez energiával tölt el!

6. Átlátod a pénzügyi folyamatokat

Világosan, tisztán látod a munkád értékét. Többet dolgozol, mint amennyiért fizetnek? Induló vállalkozásnál bizony a befektetett munka nem térül meg. De ha már látod becsorogni a bevételeket, ez hihetetlen sikerélménnyel tölt el.

7. Nő az önbecsülésed

Dolgozol, vállalkozol. Azt csinálod meg, amit megálmodtál. Szereted csinálni, eredménye van a munkádnak. Haladsz. Elkészült a honlapod, egyre látogatottabbak a közösségi csatornáid. Megrendeléseid vannak. Bejönnek a marketing kampányaid. SIKERED van! Egyre magabiztosabb leszel, ez visszahat a munkádra.  Igen, az önbizalmad is nőtt, el mered hinni, hogy neked is sikerülhet.

Te merre tartasz? #onlinekepessegfejleszto #dét #help #hajrá #nemadomfel #szeretemamunkam #szeretekelni #szeretemamunkámat #idézet #idezet

onlinekepessegfejleszto (@onlinekepessegfejleszto) által megosztott bejegyzés,


A személyiséged alakul, fejlődik!

Nem mindig így érzel? Az úton néha magányosnak, elveszettnek érzed magad? A hullámvölgyben fontos, hogy ne veszítsd el a reményt!

Legközelebb egy másik szemüveggel nézünk rá erre az állapotra.

Kép forrása: Pixabay.com

Ha még nem döntöttél, szeretnél önbizalommal kilépni az új életed felé, de a bizonytalanság visszahúz, segítek. Ismerkedj meg a DÉT módszerrel.

Digitális Életpálya Térkép

DÉT – Digitális Életpálya Térkép – módszer

Hozzászólások