Amikor úgy érzed nem haladsz, a segítő kész a legnagyobb megtartó erő. Egy támogató kéz, egy csoport, egy mentor segítsége aranyat ér! Na ez nem volt meg nekem, amikor vállalkozni kezdtem!

Amikor én vállalkozni kezdtem

Jóval 50 felett kezdtem el vállalkozni és azért nem kezdtem előbb, mert úgy éreztem hogy nincs bátorságom belevágni.
Vállalkozni vállalkoztam de bevallom őszintén a papírmunka nagyon sokáig akadályozott abban hogy végérvényesen felvállalja am vállalkozó vagyok.

Bevallom őszintén én csak szoros környezetemben vállalkozó. Ezért nem voltak mintáim, hogyan kell ezt jól csinálni.

Volt egy csomó félelmem nem tudtam kitől megkérdezni, bátortalan voltam abban, hogy felvállaljam azt, amit nem tudok, hiszen 50 felett már azért illik eligazodni a világban.

Nem voltak társaim a gondolkodásban és a korábbi kapcsolataimtól eltávolodtam, már más foglalkoztatott.
Nem a „főnök rosszul szólt hozzám”, „nem jövök ki a többiekkel”„olyan sokat kell túlórázni, már nem bírom” problémakörökön rágódtam, hanem azon kattogott az agyam, hogyan lesz rendszeres jövedelmem, hogyan fogom befizetni az adót, hogyan ne legyek magányos hiszen már nem volt más munkahely, ahova bejártam.
Később azon vettem észre magam, hogy hiányoznak az emberi kapcsolatok az életemből, hiányoznak a régi kollégák, nem volt otthon kivel kávéznom, nem volt kivel megosztani, ami nap mint nap foglalkoztatott.

Leginkább ez motivált amikor létrehoztam 2021 elején az első Együtt könnyebb! csoportot.

Ha nem vagy egyedül a problémáiddal

Az első 3 hónap tapasztalatai arra inspiráltak hogy folytassam.

 

„Rájöttem, hogy mi a következő lépés, amit tennem kell!” 

„Más volt a többiek problémája, mégis az ő problémája révén kerültem közelebb a saját problémámhoz” mondta Hollenczer Vivien a csoport egyik tagja.

Olyan vegyes csoport indítását tervezem éppen vállalkozó és alkalmazott fiatal és idősebb, tudatos és nem tudatos, gyerekes és gyerektelen helyet kaphat.
Éppen ez a sokszínűség biztosítja, hogy sokféle nézőpont megfér egy helyen, sőt ezek a másféle látás módok gazdagítanak.

Nézzük milyen előnnyel jár, ha csoportban dolgozol!

  • Tudnak előrevinni és húzni a csoport tagok, ha látjuk a többiek haladását, Te is haladsz majd!
  • Nincs számonkérés találkozókon inkább egymásnak drukkolunk. Azért drukkolunk, hogy sikerüljön megcsinálni, amit előző alkalommal vállalsz!
  • Az „én is tudok segíteni érzése” önbizalmat ad. Az én néző pontom fontos mások számára.
  • Az elkeseredés hogy nem haladok más megvilágításba kerül. Hiszen lehet, hogy nehézségekkel találkozol, a haladás azonban, csak neked tűnik toporgásnak. Kívülről észreveszünk olyan dolgokat, ami a te látószögeden kívül esik.
  • A kimondott szónak ereje van! Ha kimondom, átstruktúrálom, érthetőbbé válik magam számára is, mit akarok! Kimondva és megfogalmazva, összeállnak a dolgok a megvalósítás szintjére.
  • Nagyon gyakran a visszanézés a haladás számbavétele és előrevivő hatású

Nézd meg a részleteket, több lehetőség közül választhatsz, attól függően, mennyi segítséget szeretnél.
Ha szükséged van még plusz támogatásra, havonta egy alkalommal 45 percben is átbeszéljük, ahol elakadtál!

A csoport hamarosan újraindul.

Itt kérhetsz értesítőt: komartt@t-online.hu

 

Hozzászólások