– Elégedetlen vagy a jelenlegi életeddel és változtatni szeretnél?
– Nem tudod merre indulj?
– Tudod-e ki vagy valójában? Mit tudsz? Mire kell figyelned ha tervezel?
Tervezel egyáltalán?
– Van elképzelésed a jövőről, de nem tudod merre indulj?
– Nem vagy tisztában magaddal, nem tudod milyen erősségekkel, tudásokkal   rendelkezel?
– Leblokkolsz, amikor állásinterjún arról kell beszélned milyen kompetenciáid
vannak és mit tudsz?

Olvass bele mit ír az életút konzultációról, aki már kipróbálta:

„Tavasszal találkoztam a DÉT módszerrel, pont akkor, amikor az életem egy nagyon nehéz időszaka után új terület felé akartam nyitni. Nem voltam biztos magamban, nem láttam reálisan a körülményeimet és már azon gondolkodtam, hogy hova, kihez forduljak segítségért, mert úgy éreztem, hogy szükségem van rá. Ekkor találkoztam Mártival és rögtön tudtam, hogy erre van szükségem, ez fog nekem segíteni. 4 alkalommal találkoztunk, és átbeszéltük az egész életem. Olyan múltbeli dolgok is előkerültek, amikről nem gondoltam volna, hogy segítenek a jövőbeli terveim, céljaim felé vezető utam során. Márti segítségével megtudtam, hogy miben vagyok erős és mi az, ami biztos, hogy nem nekem való. Biztosan tudom, hogy ki az, akire támaszkodhatok, akire mindig számíthatok. Útmutatást kaptam a jövőmre vonatkozóan, konkrétan „térképre rajzolva”, feladatokra lebontva.
Nekem nagy segítség volt és mindenkinek ajánlom, élethelyzettől függetlenül!!”
(Mészárosné Gressai Krisztina)

„Bár még sosem vettem részt ilyen, vagy hasonló tanácsadáson, így nem tudtam, mire számítsak, kellemesen csalódtam. Nem gondoltam, hogy ennyi sok haszna lesz ennek a 4 alkalmas irányított beszélgetésnek. Mindenképpen rengeteg pozitívumot adott, nagyon sokat segített az összefüggések meglátásában, a rendszer szemléletű megközelítés kialakításában, a saját magam alaposabb feltérképezésében. Ezeken keresztül pedig már most úgy érzem, hogy sokat hozzátett az életem további alakulásának, vagy inkább alakításának folyamatához, irányához. Nagyon jó volt a megoldás, hogy skype-on keresztül tudtuk lebonyolítani a beszélgetéseket, nem éreztem hátrányát egy személyes találkozáshoz képest. Sokat jelentett a tanácsadó pozitív, segítő személyisége is, ami lehetővé tette, hogy könnyebben megnyíljak, és könnyen tudjak beszélni esetleges kényesebb vagy kellemetlenebb témákról is. Azt is pozitívumnak értékeltem, hogy nem volt semmiben kényszer, megvolt a lehetősége annak is, hogy nemet mondhatok, ha valamiről nem akartam vagy nem tudtam beszélni. Olyan beszélgetéshez tudnám hasonlítani, mint amikor a legjobb barátjával beszélget az ember, és ő kívülállóként a kérdéseivel, meglátásaival sok mindent helyre tesz, ami addig kérdéses volt. Mindenkinek tudom ajánlani ezt a módszert, aki elbizonytalanodik valamiben az útkeresése során.”

 (Győrfiné Szabó Orsolya)

 „Tisztábban látom a jövőmet és azt, hogy milyen ember vagyok, mire van szükségem.”
(Tóth Andrea)

„Érdemes  végigcsinálni. Még mindig érdekes végignézni  a térképet. Így egyben látni  az  életedet, illetve Te önmagadat, furcsa, de egyben segítő.
Felnyitja az  ember szemét. Olyan képességekre hívja fel a figyelmet, amit mondjuk nem értékeltem magamban, vagy nem is tudtam, hogy van ilyen.
Ami  meg még jobban tetszett, hogy a gátaknál, félelmeknél olyan is előjött, amivel  nem is mertem szembenézni, nemhogy megfogalmazni  és kezelni.”

(Tóth Ildikó)

Több mint egy kérdésre IGEN választ adtál?

Ismerkedj meg a DÉT módszerrel! >>>

Digitális Életpálya Térkép

DÉT – Digitális Életpálya Térkép – módszer

Hozzászólások