A pályaváltás, főleg 40 felett legtöbbször küzdelmes folyamat eredménye. Van aki meg sem lépi, a nyugdíjig megragad ebben az elakadt állapotban. Ennek az elakadt helyzetnek aztán a legfőbb oka az érzelmek körül keresendő.

Ha pályát szeretnél váltani, a döntéshez az érzelmeid transzformációjára van szükséged! Az éleslátáshoz szakadj ki a mindennapokból. Jól fog jönni a leharcolt elmének az inspiráció.

A sielés közben szerzett felismeréseim esszenciáját alább olvashatod. Remélem hasznos lesz neked is!

Az egykori rossz élmény gátló hatásai

2 év után újra ott álltam a sípályán. Előjött az összes félelmem, amely az 5 éve eltörött csuklómmal van kapcsolatban.
Az első sielős nap után, hogy élénken feljött a tudatomban a fájdalom, a sokk, a motoros szán, a kórház. Dolgozni kezdtem erre a félelemre, amely megakadályozza, hogy jól érezzem magam és kikapcsolódjak.

Nem jutottam teljesen a végére, nem oldódott minden feszültség bennem, de komoly előrehaladást tettem. Ahogyan letisztítottam a múlt érzelmeit, felbukkant most először az a múltbeli balasetes szituáció, miközben kiszálltam a felvonóból.

A BOT! A SÍBOT!

A síbot a lábam között volt, útban volt a kiszállásnál. Beleakadt a lábam a botba, így estem el rosszul, a csuklóm a lábam alá került.

Ez síbot teljesen kiesett a fejemből, csak a félelem maradt, ami akkor jött elő, amikor álltam sífelvonó előtt a sorban!
Ez a felismerés most biztonságot adott, hogy mi az, amit másképp csináljak és figyeljek rá és ez magabiztossá tett, felszabadulttá.

A félelmeid előjöhetnek stresszhelyzetben, nagy változások tervezésekor.

Ha ködben tapogatózol, válassz jó stratégiát!

palyavaltas

Sok esetben azért nem tudsz elmozdulni a holtpontról – legyen ez egy munkahelyváltás, pályaváltás, életmódváltás, akár új barátra találás, mert nem látod az utat. Ha nem látod az utat, amerre haladsz, a lehetőségeiddel sem leszel tisztában!

Ha a múltad akadályoz, negatív hiedelmeid vannak arról, hogy mire vagy képes és főleg mire nem, az egykori rossz tapasztalataid beleragaszthatnak abba a helyzetbe, amiben vagy!

A lehetőség remény! program az e havi témánk a
Megcsinálom – haladok a céljaim felé  Facebook csoportban.

Hogyan akadályoz ez Téged, hogy változtass, kilépj a komfortzónádból és elindulj az új, reményteli életed felé?

  • A legtöbb esetben olyan beragadt érzelmek akadályozzák az előrelépést.
  • Az egykori kudarc meggátolhatja, hogy újra próbálkozz.
  • A nem vagyok elég jó érzése akár gyerekkortól végigvonulhat a felnőtt életeden!
  • Nem élvezem, amit csinálok, hiába vagyok szabadságon, nem tudok pihenni!
  • A sok egymásra rakódott érzelem aztán folyamatos halogatáshoz vezet, ami meggátolja a tettet, ami ahhoz kell, hogy kompetensnek érezzük magunkat. Attól aztán, hogy toporgunk, nem tudunk tenni, rohamosan lezuhan az önbecsülésünk.

A Wholeness Work módszer képes arra, hogy szelíden, a negatív érzelmeket, elsimítsa, felhozza a mélyebb rétegekben lévő, esetlegesen elnyomott rétegeket, szabaddá tesz. Olyan gondolataid, felismeréseid lehetnek, amely az érzelmek elfojtása miatt nem jutnak el a tudatodig.

Ha nem látod merre felé szeretnél menni, ködösnek érzed a jövőt, nem látod a lehetőségeidet, itt találsz néhány ötletet, hogyan boldogulj!

Hozzászólások