Életünk folyamatos változás a fogantatásunktól kezdve a halálunkig. Amíg a testi változást természetes folyamatnak éljük meg – vannak azért viharos időszakaink, a robbanásszerű, hirtelen és nagy változásokkal járó testi változások a kamaszkorban – , az életünket alakító tudatos változtatásokkal már más lehet a helyzet.

Van aki egész életében sodródik – megmondták neki hogyan éljen (szülők, feleség, férj…), odamegy továbbtanulni, ahova a barátai – nem a saját érdeklődése szerint vállal munkát, az első útjába kerülő lányt elveszi feleségül – nem tapasztal, nem nézi meg, ő-e a tökéletes pár…ugye érted?

A véletlenek fontosak az életünkben, ezekkel élni kell. De nem kötelező! Ismerd meg magad! Vedd észre a lehetőségeket, de csak azokkal élj, ami jó neked!

Aztán beüt a krach!
Beleragadunk egy élethelyzetbe, se ki se be…Beleragadunk a magányba, a rossz párkapcsolatba, a rossz munkakapcsolatba, a hitelbe. Nem látunk ki belőle!

Mi kell a változáshoz?

BÁTORSÁG!

Miért nem merünk lépni? Félünk a változástól! (Erről egy következő cikkben írok.) Kényelmes a helyzet, de mégsem komfortos. Hisz panaszkodunk, feszít bennünket az elégedetlenség. Esetleg betegek leszünk. Fáj a gyomrunk, a fejünk. Akár még súlyos betegség is jelezheti, hogy ideje változtatni!

Improvizációs képesség

A változással új helyzetbe kerülünk. Új munkahelyen más a főnök (nem olyan undok, mint a régi volt), újak a feladatok – másképpen kell működnünk mint a korábbiakban; ha magányos vagy, vetted magadnak a bátorságot, hogy emberek közé mész, megint csak improvizálnod kell, beszélgetni ismeretlen emberekkel…

Kreativitás

Eltérő, idegen helyzetekben a szokványostól elütő megoldások vezethetnek eredményre. Nem mindig, de sokszor.

Stressztűrő képesség

Nem tudjuk előre mit van odaát, az ÚJ világban. Nem tudjuk, hogy sikerül-e. Jól jövünk-e ki belőle, ha odaát nem lesz jó? Stresszelünk a bizonytalanságtól, attól, hogy nem sikerül, attól, hogy másik utat kell választani, mert amin elindultunk nem jó irányba vezet.

Nézd csak Lauter Adrienn a macaronsütésen keresztül teszi szemléletessé a változás folyamatát.

De minek is fogjunk bele?

A létrejövő állapot egy sokkal jobb minőségű, motiváltabb állapot. Egy magasabb szintű, reménytelibb élet, amit érdemes kikövetelni magunknak!

Belekezdenél?

Segítek, lépj be a Változz, hogy változtathass csoportba. Május 1-jétől 14 hetes programban készülünk fel a változásra, változtatásra. Együtt, társakkal biztosan sikerül elindulnod!

Hozzászólások